Over Wayfinding.studio

Goede wayfinding zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen een omgeving verkent en met gemak je bestemming vindt. Of het nou gaat om het vinden van een vrije parkeerplek, de ingang, dat ene kunstwerk, de juiste vergaderruimte, een kopje koffie of de wc. En dat speelt een belangrijke rol in je ervaring en waardering van die plek.

Alle activiteiten van Wayfinding.studio zijn gericht op het ontwikkelen van wayfinding oplossingen: manieren om mensen te helpen een omgeving te begrijpen en gemakkelijk de weg te vinden. Door het geven van overzicht op een heldere plattegrond. Of door het plaatsen van bewegwijzering op strategisch gekozen plekken. Of (en dat is eigenlijk het beste) door te zorgen voor een gebied of gebouw waar mensen als vanzelf de weg vinden, omdat het logisch en overzichtelijk is ingedeeld.


Over mij

Ik ben Fenne Roefs, wayfinding expert, projectleider, creative director, grafisch ontwerper en psycholoog.
Begin 2020 zette ik de stap naar zelfstandig ondernemerschap en richtte ik Wayfinding.studio op. Mijn expertise is gebaseerd op 12 jaar ervaring in vele wayfinding projecten, groot en klein, nationaal en internationaal.

Ik vind niets interessanter dan kruipen in de huid van de klant, bezoeker, reiziger, om te ervaren wat diegene nodig heeft om de omgeving te lezen, een plek te verkennen en de juiste bestemming te bereiken.

Na mijn studie Psychologie (cognitieve ergonomie) aan de Universiteit Maastricht, heb ik de opleiding Grafisch en typografisch ontwerp aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den Haag afgerond. Met deze twee opleidingen op zak ben ik in 2003 aan de slag gegaan bij Mijksenaar wayfinding experts in Amsterdam. Hier heb ik mij verder als wayfinding expert ontwikkeld, eerst als ontwerper, daarna als projectleider en de laatste jaren als creative director. De workshops, lezingen en projecten tot 2020 die in mijn portfolio zijn opgenomen, heb ik gerealiseerd als lid van het Mijksenaar team.

In 2020 ben ik voor mezelf begonnen en heb ik Wayfinding.studio opgericht. Om voor elk project het meest geschikte team samen te stellen, werk ik graag samen met andere professionals, uit mijn eigen netwerk of dat van de opdrachtgever. En natuurlijk met het team van de opdrachtgever zelf.